Laptisorul de matca Cum sa folosim laptisorul de matca • Reguli

Regulile folosirii laptisorului de matca

Nu este placut la gust, deci daca are un gust placut si l-ati cumparat dintr-un loc nesigur inseamna ca ati fost pacaliti. Laptisorul de matca nu este dulce, este acrisor, usor astrigent cu o compozitie foarte complexa.Laptisorul de matca nu se inghite, se tine sub limba pana acesta se dizolva si este absorbit . Prin faptul ca nu-l inghititi  va fi absorbit prin mebranele salivare ajungand astfel toate elementele importante in organism.

Laptisorul de matca si diareea

Este posibil ca la inceputul curei sa apara o usoara diaree, ceea ce este de altfel o forma naturala a procesului de purificare a celulelor, asa ca nu este anormal si va trece in scurt timp. Diareea este diferita fata de cea intilnita in cazul bolilor infectioase, nu produce o deshidratare semnificativa si nu este dureroasa. Consumul a peste 2g de laptisor pe zi deasemenea poate sa produca simptome de diaree temporara.

Laptisorul de matca in miere

Laptisor si miereMultumita vitaminei B5 si acidului 10HDA  nivelul 4PH este ridicat ca atare cine sufera de ulcer gastric, hiperaciditate gastrica, indigestie si alte probleme gastrice nu pot consuma laptisorul de matca in forma lui naturala.

Celor cu probleme gastrice sau celor care iubesc mierea se recomanda amestecul si consumul laptisorului de matca cu miere. Mierea neutralizeaza aciditatea laptisorului de matca. Este foarte important ca mierea cu care o amestecam sa fie de buna calitate, curata si fara chimicale (sa fie de la producatori sau magazine de specialitate nici intr-un caz din supermarket).

Laptisorul de matca se amesteca in miere in proportie de 2%. Este recomandat sa se consume: 1-2 lingurite adulti si 1-2 lingurite la copii.

Concentratia de 2% corespunde amestecurilor urmatoare:

100 g miere 2 g laptisor de matca
250 g miere 5 g laptisor de matca
500 g miere 10 g laptisor de matca
1 kg miere 20 g laptisor de matca
5 kg miere 100 g laptisor de matca

Recomandare: Dimineata pe stomacul gol trebuie sa savuram incet o lingura de laptisor cu miere. Este deosebit de sanatos deoarece enzimele de ptialina din saliva stimuleaza digestia si neutralizeaza acidul gastric.

Laptisorul de matca consumat cu alte produse

Laptisorul de matca mai poate fi folosit si amestecat in alte produse cum ar fi iaurt, chefir, ceai, branza de vaca.

Deasemenea se pot face amestecuri cu alte produse apicole cum ar fi propolisul si polenul. Acestea amestecate impreuna formeaza un fortifiant natural al organismului si sufletului.

Consumul in conditii de siguranta a laptisorului

Laptisorul de matca poate fi consumat in conditii de siguranta, fara efecte secundare,fara reactii adverse cu alte medicamente, ba mai mult laptisorul de matca ajuta asimilarea de catre organism al acestor medicamente marind efectul lor.

Deci laptisorul de matca poate fi folosit in siguranta de catre copii, femei insarcinate, tineri si persoane in varsta de asemenea.
Acest sulpiment alimentar are efecte pozitive asupra oricarei persoane care il consuma. In cazul unei supradoze nu trebuie sa ne facem probleme deoarece nu are efecte daunatoare.

Laptisorul de matca si substantele nutritive

Laptisorul de matca poate fi consumat impreuna cu alti nutrienti , plante medicinale, legume sau fructe. Eficienta acestora in cele mai multe cazuri fiind marita cum ar fi: aloe vera, fructul de noni, catina, germeni de grau, vitamine, minerale, omega 3, flavonoide, spirulina, uleiuri de seminte, echinaceea, maca, ginseng, frunze de maslin, grapefruit, lapte de ciulini sau diferite plante medicinale.

Depozitarea

Temperatura ideala pentru depozitarea laptisorului de matca este de 2 grade celsius, asa deci se tine la frigider .

Aici merita sa continuati:

Informatii despre laptisorInformatii generale in acelas timp interesante despre laptisorul de matca.Laptisor de matca pretVreau sa vad gramajelePe aceasta pagina va prezentam gramajele la care puteti cumpara laptisor.

Pret - Laptisor de matca

Dand click aici puteti comanda laptisor Laptisor de matca pur, nu contine aditivi sau conservanti. Societate autorizata ANSVSA.
Varianta bio este certificata de catre unitatile de certificare Europene abilitate.
Telefon: +40 743 981 963