Laptisorul de matca Important pentru consumatorii de laptisor • Info

Bine de stiut despre laptisorul de matca

Laptisor in stupDin experientele anterioare reiese ca laptisorul de matca revigoreaza intreg organismul si mentine sanatos articulatiile si sistemul osos. Indiferent de varsta sau sex poate fi consumat de oricine.

Singura contraindicatie este in cazul in care cineva sufera de alergie la produsele apicole. Cura se intrerupe daca simtiti mancarime in cavitatea bucala, aveti tulburari digestive, eruptii cutanate, va curge nasul sau aveti dificultati de respiratie.
Daca suferiti de alergie la miere este foarte probabil sa aveti reactii alergice si la laptisorul de matca. Laptisorul de matca nu contine hormoni, deci la un consum pe termen lung nu trebuie sa va temeti de reactii adverse.

Poate fi consumat si de diabetici.

Despre administrarea Laptisorului de matca

Laptisorul de matca purAdministrarea laptisorului la adulti in functie de constitutia corpului este 0,5-1g pe zi, adica o lingurita doua, la copii este insa 0.5 grame pe zi, adica o lingurita. Insa in functie de gravitatea afectiunii aceasta se poate mari.

Laptisorul de matca se tine sub limba aproximativ 5 minute pana la absortie.
Se poate amesteca in miere in raport de 2% , de exemplu 10g de laptisor in 500g de miere. In acest caz doza zilnica este de 1-2 linguri la adulti si 1-2 lingurite la copii.

Sub ambele forme se va consuma dimineata pe stomacul gol cu 20-30 de minute inainte de micul dejun. Recomandat cure de minim sase saptamani, primavara si toamna sau tot anul fara nici o contraindicatie.

Recoltarea laptisorului de matca

A méhpempő begyűjtésérőlLaptisorul de matca nu este produs de catre albine in cantitati mari si nici posibilitati de depozitare nu ar fi precum in cazul polenului sau al mierii. In stup este nevoie de o cantitate mica de laptisor mai exact doar atat cu cat sa se hraneasca larvele in primele trei zile si regina pe toata durata vietii. Din aceste motive un apicultor se confrunta cu multe obstacole cand doreste sa recolteze laptisor de matca.



In prezent, aceste obstacole pot fi depasite cu ajutorul folosirii anumitor proceduri prin care albinele sunt stimulate sa produca mai mult laptisor de matca. Cu toate acestea nu putem vorbi de o cantitate semnificativa.

Se scoate regina dupa care se extrage laptisorul de matca (care este o substanta gelatinoasa) din celulele neacoperite cu ceara. Intr-o celula se gasesc aproximativ 200-350mg de laptisor. Din celulele in care se afla albine mai tinere de trei zile nu se extrage laptisorul de matca, acesta fiind in cantitate prea mica .

Deci daca vorbim despre prouctia de laptisor de matca putem spune ca este un produs al stupului greu de obtinut si in cantitati foarte mici.

Productia si depozitarea laptisorului de matca

Pentru a obtine o cantitate mai mare de laptisor de matca si de mai buna calitate, apicultorul simuleaza moartea reginei, astfel, albinele incep sa construiasca celule noi pentru noua regina. In acest csop apicultorul introduce in stup niste calote de ceara care seamana cu celulele reginei. In interiorul ficarei calote se introduce o larva pentru ca albinele sa inceapa producerea de laptisor pentru hranirea acestora. Intr-un stup sunt mai multe sute de asemenea celule construite pentru regina.

Laptisorul de matca in principiu este folosit pentru uz medical fapt pentru care recoltarea se face in conditii de maxima sterilitate. Depozitarea se face in mediu fara germeni in vase sterile de sticla, ferit de lumina si aer la temperatura de doua grade celsius.



Fiind vorba de o substanta foarte sensibila daca nu tinem cont de toate masurile de precautie, laptisorul se poate deteriora.

Cel mai mare pericol il reprezinta umiditatea deoarece laptisorul de matca este o substanta hidrofila, ca atare este un mediu propice pentru dezvoltarea germenilor si al mucegaiului. Nu se depoziteaza mai mult de un an si jumatate deoarece dupa aceasta perioada isi pierde majoritatea calitatilor.

In cazul laptisorului de matca liofilizat situatia este diferita. Acesta se poate depozita pe termen lung dizolvandu-se in apa inainte de administrare. Aici insa trebuie mentionat faptul ca laptisorul de matca crud este net superior celui liofilizat din punct de vedere calitativ, deoarece prin procesul de liofilizare se pierd multe elemente importante din laptisor.

Aici merita sa continuati:

Laptisorul de matcaUtilizarea laptisoruluiInformatii privind depozitarea si consumarea laptisorului de matca.Laptisor de matca pretVreau sa vad gramajelePe aceasta pagina va prezentam gramajele la care puteti cumpara laptisor.

Laptisor, preturi

Dand click aici puteti comanda laptisor Laptisor de matca pur, nu contine aditivi sau conservanti. Societate autorizata ANSVSA.
Varianta bio este certificata de catre unitatile de certificare Europene abilitate.
Telefon: +40 743 981 963