Laptisorul de matca Din ce este compus laptisorul de matca

Compozitia laptisorului de matca

Laptisorul de matca este considerat de catre cercetatori si medici varful biosintezei datorita combinatiilor de substante nutritive care se afla doar in laptisorul de matca. In laptisor gasim tot felul de substante necesare cresterii, dezvoltarii si functionarii normale a organismului cum ar fi proteine si  minerale (pentru cladirea organismului),  grasimi si carbohidrati (pentru alimentarea cu energie a organismului) respectiv vitamine (pentru protectia organismului).

Compozitia chimica a laptisorului de matca

 Apa

66,05%

 Proteine

12,34%

 Zaharuri (glucoza si fructoza)

12,43%

 Lipide (acizi grasi saturati)

5,46%

 Substante anorganice

0,92%

 Substante neidentificate

2,80%

Méhpempő összetevőkProteinele aflate in laptisorul de matca sunt albuminele si globulinele in raport de 2:1 si 1:1. Laptisorul contine aminoacizi (datorita acestora are un gust usor acru astringent) printre care 8 aminoacizi esentiali indispensabili cum ar fi : valina, leucina, izoleucina, treonina, metionina, fenilalanina, triptofan si lizina.
Cel mai important continut in zaharuri il reprezinta fructoza si glucoza acestea fiind zaharuri reductive. Aceste doua zaharuri sunt folosite de catre celule in mod direct pentru producerea de energie fara folosirea insulinei.

In laptisorul de matca mai gasim si alte zaharuri cum ar fi riboza, gentiobioza sau maltoza. Laptisorul contine si acizi grasi saturati, elemente indispensabile mentinerii functiilor organismului.

Laptisorul de matca de asemenea este bogat in minerale. In laptisor gasim cele mai importante micro si macroelemente cum ar fi potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier, sodiu, zinc, cobalt, sulf, crom, bismut, argint, cupru chiar si aur.
Laptisorul de matca are in continut o mare cantitate de vitamine, dintre care in cantitate mai mare gasim complexul de vitamine B si  acidul pantotenic. In laptisor gasim biostimulatori cum ar fi enzime, coenzime, biotina, acizi nucleici, nucleotide libere etc.  

Aici merita sa continuati:

Utilizarea laptisoruluiInformatii privind depozitarea si consumarea laptisorului de matca.Laptisor de matca preturiGramaje si preturi Aici gasiti gramajele la care puteti cumpara laptisor de matca

Pret - Laptisor de matca

Dand click aici puteti comanda laptisor Laptisor de matca pur, nu contine aditivi sau conservanti. Societate autorizata ANSVSA.
Varianta bio este certificata de catre unitatile de certificare Europene abilitate.
Telefon: +40 743 981 963